Kiinnostaako kisaaminen karatessa?

Suurin osa karaten harrastajista ei kilpaile ikinä. Ja se on ihan ok.

Jos kuitenkin kilpaileminen kiinnostaa osana karateharrastusta, Oulun Karateseurassa toimii aktiivinen ja menestynyt kisaryhmä. Kisata voi kumitessa tai katassa. Nuorempana mieluummin molemmissa. Hyvä hetki miettiä kilpailemista on vaikka heti peruskurssin jälkeen. Myöhemminkin toki mukaan ehtii oikein hyvin.

Kisaryhmämme tavoitteellisen harjoittelun avulla on mahdollisuus yltää aina kansainväliselle tasolle asti. Tällä hetkellä maajoukkueryhmissä harjoittelee usea seuralainen. Muutama kisaajamme on jo kiertänyt Euroopassa kansainvälisiä kisoja ja esim. Veikko Peltola on edustanut Suomea EM- ja MM-tasolla.

MIKSI?

Kilpaileminen tuo monelle sitä kaivattua lisämotivaatiota ja tavoitteita harjoitteluun. Kisamatkat ja leirit tuovat myös lisäelämyksiä harrastukseen. Monille kisaajille karate on muodostunut tärkeäksi osaksi elämää ja identiteettiä. Ilot ja onnistumiset sen parissa kantavat myös arkeen ja kouluun ja uusia ystävyyssuhteita syntyy ympäri maata.

MITÄ SE VAATII?

Kisaharjoitteluun osallistuminen toki myös vaatii ja velvoittaa. Harjoittelun on oltava tavoitteellista ja säännöllistä sekä kilpailuihin tähtäävää. Varsinkin alussa seuran normaalit junioriharjoitukset kuuluvat olennaiselta osin kisaharjoitteluun. Kisaryhmän harjoituksissa sitten syvennetään opittua kilpailun näkökulmasta.

Kisaryhmään kuuluminen velvoittaa toki myös vanhempia. Kisareissut ja kisaharkat vaativat sitä kuskaajaa, kustantajaa ja kannustajaa. Parhaiten saat tietoa keskustelemalla kisaryhmäläisten vanhempien kanssa.

MITEN?

Ohessa on liitteenä kisaryhmäkollegion koostama info aloittelevalle kisaajalle joka tulee tutustumaan kisaryhmän toimintaan, kannattaa lukea se huolella. Sitovaa päätöstähän ei tarvitse heti tehdä, vaan junnu voi käydä jonkin aikaa katsomassa meininkiä.

Kun junnu alkaa olla harjoitusten vakiokalustoa, aletaan sitten sitoutumaan tarkemmin. Se vaatii joitain varustehankintoja ja esim. harjoituspäiväkirjan täyttöä. Jossain vaiheessa otetaan käyttöön myös harjoitussuunnitelma johon liittyy myös suunnitelma tulevista kisoista.

Kisaryhmän uusien ”haastajien” tutustumista koordinoi Mirja Peltola. Mirja on seuran hallituksen ja kisaryhmäkollegion jäsen, sekä yhden kisaajamme vanhempi. Mirjalta voi kysyä lisätietoa mikäli kysymyksiä herää. Mirjan yhteystiedot löytyvät liitteenä olevasta infosta.

DIGILEAPER OY toimii seuramme kisaryhmän virallisena tukijana ja seuran yhteistyökumppanina.

Kisaryhmäinfo haastajille