Seniorikarate

Karateharrastusta ei koskaan lopeteta.
Taukoja on vain eri mittaisia.

Seniorikaraten harjoitukset pidetään nykyisin tiistain yleisen karateharjoituksen yhteydessä. Ilmoittaudu ohjaajalle ja kerro, että edellisestä treenistä on vuosi tai pari tai pari vuosikymmentä.

Oulussa on lukuisa määrä entisiä aktiivikaratekoita, joista yllättävän moni haluaisi palata takaisin vanhan lajinsa pariin. Seuramme senioriharjoitusten yhtenä tärkeänä tavoitteena on taata pehmeä lasku takaisin harrastuksen pariin. Nimitys “seniori” ei niinkään viittaa ikään vaan on kunnianosoitus jokaiselle karatekalle, joka päättää palata pitkänkin tauon jälkeen salille.

Erillisiä peruskursseja senioreille ei järjestetä, mutta yleisen aikuisten peruskurssin käytyäsi voit liittyä myös senioriharjoituksiin. Senioritoimintaan voi siis liittyä myös uudet hiukan myöhemmin karateherätyksen saaneet harrastajat. Peruskurssi on pakollinen aina jos et ole ennen harrastanut karatea.

Mahtuuko vanha karategi vielä päälle?

Moni on kokeillut ja huomannut, että puku on vuosien saatossa vaatekaapissa kutistunut. Ei huolta, sillä seuramme kautta voit tilata nopeasti uuden puvun edullisesti ryhmätilauksena. Siihen saakka voit halutessasi treenata verkkareissa.

Paluu salille mahdolliseksi

Pidämme realiteetit tarkasti mielessä ja treenaamme matalalla sykkeellä. Seniorikaraten vastuuvetäjänä toimivat seuran varttuneemmat ylemmät vyöt. He suunnittelevat ja vetävät treenit rauhalliseen tahtiin, harjoituttaa juuri tarpeeksi ja pitää huolen myös loppuvenyttelyistä. Hengästymme ja hikoilemme mutta emme lääpästy. Jokainen voi harjoitella kykyjensä ja kuntonsa mukaisesti. Myös kovaa kun kunto alkaa vääjäämättä paranemaan.

Mitä tulet oppimaan?

Muistutamme mieleesi kaiken tarpeellisen. Kumarruksista lähtien kaikki käydään askel askeleelta läpi siten, että et koe olevasi muukalainen väärässä lajissa.

Perustekniikat käymme läpi siten, että torjunnat, lyönnit ja potkut lähtevät sujumaan kuin itsestään. Myös tekniikoiden nimet muistuvat mieleen yllättävän nopeasti.

Katojen treenaamisen aloitamme Heian 1:stä emmekä pidä kiirettä seuraavaan kataan siirtymisestä. Ne jotka haluavat muistella ylempiä katoja, saavat mitä haluavat.

Kuntotavoitteet

Lähdemme hiljalleen mutta määrätietoisesti nostamaan seniorikaratekoidemme kuntopohjaa. Se tarkoittaa pieniä määriä nojapunnerruksia, vatsalinkkareita, selkänostoja jne. harjoitusten lomassa. Päämääränä on toistojen sietokyky – eivät kipeät lihakset.

Vanha vyöarvosi

Tervetuloa sellaisena kuin olet! Tavoitteenamme on, että valtaosa senioreista päätyisi nostamaan vuoden sisällä vanhan vyöarvonsa uuteen ja ehompaan. Salilla on jo persoonia, joilla oli harrastuksessa taukoa 5–25 vuotta. Eri tyylisuuntakaan ei haittaa, opetamme sinut kyllä tyylisuuntamme Shotokanin koukerot.

Matsaammeko?

Me emme matsaa. Jos veri vetää kuntopohjan sietämisen myötä räväkämpään menoon, niin toisista harjoituksista löydät sitä lajia riittämiin. Seniorikaratessa edetään pikkuisen rauhallisemmin, mutta halutessaan voi toki vetää pikkuisen tiukemminkin.

Entä osallistuminen muihin viikkotreeneihin?

Siitä vain jos kunto kestää. Tai heti kun perusasiat ovat taas selkärangassa ja koet itsesi valmiiksi muihinkin treeneihin. Toki toivomme, että senioritreenit ovat jatkossakin harjoittelusi perusta ja senioriporukka tukeva selkänoja, jonka jaksaminen saa sinutkin jaksamaan.

Kenelle voi ilmoittautua?

Sähköpostilla info(at)oulunkarateseura.fi.