Karate

Nimi "karate" tulee japaninkielisistä sanoista "kara=tyhjä" ja "te=käsi". Karate on lähtöisin Okinawalta. Nykyisin tätä itsepuolustuslajia harjoitellaan ympäri maailman. OKS:ssa harjoitellaan maailmassa laajimmin levinnyttä Shotokan-tyylisuunnan karatea, jossa lajiliittomme Suomessa on JKA Finland http://jkafinland.fi.

Karate soveltuu kaiken ikäisille lajin harrastajille junioreista senioreihin. Notkeus on lajissa eduksi enemmän kuin voima. Harjoittelu on aluksi kunnon kohottamista. Myöhemmin harjoittelu painottuu karaten kihonin eli perustekniikoiden, katan eli liikesarjojen ja kumiten eli ottelun harjoitteluun.

Vyöarvot, jotka sinua odottavat ovat: valkoinen, keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea ja musta. Shotokan-karaten musta vyö on perinteisesti erityisen kovan työn takana.

Karateharjoittelusta

Harjoitusten ohjaajina toimivat seuran pitkäaikaiset harrastajat; yleensä mustavöiset karatekat. Alkeiskursseja vetävät myös muut ylemmän vyöarvon omaavat harrastajat.

Harjoitusten tahti on tiukka, koska harjoitusaika halutaan käyttää mahdollisimman tehokkaasti hyväksi. Harjoitusten kulku: lämmittely, venyttely, lajiharjoittelu, jäähdyttely ja venyttely.

Harjoittelemme varsinaisissa harjoituksissa:

  • lyönnit
  • potkut
  • torjunnat
  • heitot
  • nopeus ja voima
  • irrottautumiset ja maahanviennit
  • hallintaotteet (lukot)
  • katat ja niiden sovellukset
  • erikoistekniikat (ylemmät vyöt)

Peruskurssin jälkeen harjoittelu jatkuu jatkokurssilla sekä seuran yleisillä vuoroilla.

Aikuisten kurssi on ollut suosittu monipuolinen kuntoilumuoto sekä itsepuolustustaitoa kehittävä harrastus. Liikkuvuutta on saatu lisää ja kuntokin on noussut kohisten. Kurssilla, jossa on mukana sekä miehiä että naisia, opetellaan karaten perustekniikoita ja otetaan tuntumaa tiukkatempoiseen treenaamiseen.

Ohjaajat

Ohjaajina toimivat seuran pitkäaikaiset harrastajat, yleensä mustavöiset karatekat.

Vakuutukset

Seura ei ole vakuuttanut harrastajiaan. Voit hankkia vapaaehtoisen karate- / jujutsuvakuutuksen osoitteesta: www.karateliitto.fi tai kysyä tarjousta omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Miten aloitan?

Karateharjoittelu aloitetaan aina peruskurssilta jossa opetellaan lajin alkeet. Lisätietoa peruskursseista löydät sivun yläpalkista kohdasta Peruskurssit.

Ota yhteyttä

Lisätietoja e-mail: info(at)oulunkarateseura.fi.