Kahvakuula

Oulun Karateseurassa (OKS) on harjoiteltu ja kehitetty kahvakuulaa kuntoilu- ja kilpaurheilumuotona jo vuodesta 2008. Seuran jäsenet ovat saavuttaneet lukuisia SM- ja MM- mitaleita yleisissä ja seniorisarjoissa. Toimintamme on suunnattu sekä kuntoilijoille että kilpailutoiminnasta kiinnostuneille. Harrastajiemme ikähaitari on laaja ja harjoitukset sopivat kuntotasoon katsomatta.

Mistä on meidän toiminta tehty?

Kahvakuulatoimintamme nojaa vankasti turvallisten ja tehokkaiden kahvakuulatekniikoiden oppimiseen. Toimintamme on suunnattu sekä kuntoilijoille että kahvakuulaurheilusta kiinnostuneille.

Ohjatuissa harjoituksissa käytetään monipuolisesti kahvakuulan perusliikkeitä ja niiden apuliikkeitä erilaisilla kehonpaino ja kuntoliikkeillä höystettynä, kehonhuoltoa unohtamatta.  Viikoittain yksi harjoituskerta on erityisesti kahvakuulaurheiluun keskittyvä (Girevoy Sport, GS), jolloin keskitytään kahvakuulan kisaliikkeisiin, työntö, tempaus ja long cycle (LC), ja niihin liittyviin tekniikka- ja aikasarjaharjoituksiin.

Toimintaamme sisältyy myös tekniikkaopetusta ja valmennusta harrastajien tarpeiden mukaan. Kahvakuulaurheilu toimii Suomen Painonnostoliiton alaisuudessa ja OKS on liiton jäsenseura.

Järjestämme myös salikisoja omille ja muiden seurojen harrastajille. Lisäksi järjestämme tilauksesta muille urheiluseuroille ja yrityksille kahvakuulakursseja ja valmennusseminaareja kahvakuulatekniikasta ja fyysisestä harjoittelusta. Salimme välineet ovat kattavat ja ne ovat harrastajien käytettävissä.

Miten mukaan toimintaan?

Kahvakuulaharjoittelun perusteet opitaan jatkoryhmän harjoitusten yhteydessä eli sisäänotto on jatkuvaa ja tapahtuu maanantain harjoituksissa.  Aluksi opitaan turvallisen nostamisen perusteet sekä kohotetaan kuntoa monipuolisella oheisharjoittelulla. Perehdyttämisen jälkeen voit siirtyä seuramme yleisiin kahvakuulaharjoituksiin ja jatkaa kurssin hinnalla harjoittelua kauden loppuun asti.

 

Oulun karateseuran jäsenyys

Seuran jäsenmaksuun sisältyvät yleisten kahvakuulaharjoitusten lisäksi aikuisten yleiset karate ja jujutsu harjoitukset omien tasovaatimustensa mukaan. Tarkista jäsenmaksut https://oulunkarateseura.fi/maksut/ ja harjoitusajat täältä https://oulunkarateseura.fi/harjoitusajat/

Sitten ei muuta kuin salille maanantaina ja siitä se lähtee. OKS:n sali on Äimärautiolla osoitteessa Äimäkuja 6, 90400 Oulu. Opastus salille >