Jujutsu

Jujutsulla tarkoitetaan japanilaista alkuperää olevaa aseetonta tai pieniä aseita hyödyntävää kamppailutaitoa. Termi jujutsu on yleisnimitys, jonka alle mahtuu monia erilaisia kokonaisuuksia ja lajeja. Ju = pehmeä, joustava, jutsu = tekniikka, taito.

Tämän päivän jujutsu seuraa edelleen vuosisataisia perinteitä sovellettuna nykyaikaan. Jujutsu on tehokas itsepuolustuslaji, joka sisältää heittoja, potkuja, lyöntejä, lukkoja, hallintaotteita, hermopistepainalluksia, asetekniikoita ja ensiapua (kuatsu).

Oulun Karateseurassa harjoitellaan englantilaista jujutsua, jota harjoitellaan laajalti Euroopassa. Tyylisuuntaa kutsutaan myös Connelly jujutsuksi, pääopettajamme on Derroll Connellyn (10.dan) mukaisesti. Tyylisuuntana englantilainen jujutsu on suoraviivainen, luonteva ja tehokas.

Jujutsuharjoittelusta

Harjoitukset kestävät noin puolitoista tuntia kerrallaan ja koostuvat tekniikkaosuudesta sekä monipuolisista notkeus- ja voimaharjoitteista. Alkeiskurssin jälkeen ohjattuja harjoituksia on kahdesta kolmeen kertaa viikossa.

Laji sopii kaikille yli 12-vuotiaille, kokoon tai sukupuoleen katsomatta. Alle 15 -vuotiaiden harjoittelusta on karsittu pois nuorille sopimattomat tekniikat.

Seuramme toimii tiiviissä yhteistyössä Jujutsu-seura Helsingin Yawaran kanssa. Oulun karateseuran jujutsukat osallistuvat myös säännöllisesti muualla Suomessa ja ulkomailla järjestettäville leireille.

Paluu tatamille tauon jälkeen

Jos olet syystä tai toisesta pitänyt taukoa harjoittelusta, olet aina tervetullut takaisin tatamille. Paluun tatamille voi tehdä milloin vain ja se hoidetaan pehmeästi ja turvallisesti. Meillä kaikki harjoittelevat omaa ja muiden taitoja ja kuntoa kunnioittaen. Salilla on aina mukana monen tasoisia jujutsukoita, joten mukaan pääsee helposti kertaamaan vaikka aivan alkeista lähtien.

Ohjaajat

Ohjaajina toimivat seuran pitkäaikaiset harrastajat, yleensä mustavöiset jujutsukat.

Vakuutukset

Seura ei ole vakuuttanut harrastajiaan. Voit hankkia edullisen vapaaehtoisen karate- / jujutsuvakuutuksen osoitteesta: www.karateliitto.fi.

Miten aloitan?

Jujutsuharjoittelu aloitetaan aina perusteista, joita opetellaan jatkoryhmän mukana. Mukaan voit tulla koska vain. Lisätietoa aloituksesta löydät sivujemme yläpalkista kohdasta Peruskurssit. Jujutsu on suosittu monipuolinen kuntoilumuoto sekä itsepuolustustaitoa kehittävä harrastus. Liikkuvuus paranee, kunto nousee ja itseluottamus kasvaa. Kurssilla opetellaan perustekniikoita ja otetaan tuntumaa tiukkatempoiseen treenaamiseen.

Tule tutustumaan lajiin. Järjestämme myös esittely- ja tutustumistunteja ryhmille.

Ota Yhteyttä

Lisätietoja info@oulunkarateseura.fi