Koryu karate

Koryu karate perustuu Hanshi Patrick McCarthy kehittämään Koryu Uchinadiin, joka vapaasti käännettynä tarkoittaa vanhaa okinawalaista kamppailutaitoa. Koryu Uchinadi on moderni tulkinta okinawalaisista kamppailutaidoista jotka on systematisoitu monipuoliseksi, tehokkaaksi ja helposti opittavaksi kokonaisuudeksi. Harjoittelun pääpaino on itsepuolustuksessa.

Koryun harjoitteluun sisältyy monipuolisesti lyönnit, potkut ja torjunnat eri etäisyyksiltä, lukot, kuristukset, ukemit, alasviennit, irroittautumiset, hallintaotteet sekä maassakamppailu. Katat sekä katojen sovellutukset kuuluvat harjoitteluun. Tekniikoita harjoitellaan myös paljon potku- ja lyöntityynyihin.

Koryun muutamia erityispiirteitä ovat:

  • Voimakas vartalodynamiikka sekä voimantuotto
  • Tegumit (virtaavat lyhyet pariharjoitteet)
  • Futari geikot (virtaavat pitkät pariharjoitteet)
  • Ensin bunkai sitten kata harjoittelu
  • Oyo jutsut (itsepuolustustekniikat)
  • Muchimi-di ("sticky hands" harjoittelu)
  • Hojo-Undo (kehoa vahvistavat harjoitteet)

Harjoituksiin voi tulla milloin vain mukaan ja sopii kaikille sekä niin karatekoille kuin jujutsukoille, vaatimuksena ainoastaan hyvä mieli ja aikuisten värivyö. Harjoittelu ei vaadi aikaisempaa osaamista Koryu Uchinadi tyylistä, vaan kaikki opetetaan perusteista lähtien. Tavoitteena että jokaisesta harjoituksesta jää jokaiselle jotakin käteen. Tervetuloa mukaan hakemaan uutta näkökulmaa omaan harjoitteluun!

Opettajana toimii Nico Wik, 1. dan Koryu Uchinadi Kenpo-jutsu.

Nicon karateura sai alkunsa Pietarsaaren Rembukanissa 1990-luvun lopussa, tyylinä oli tuolloin Shorinji-ryu joka vaihtui 2000-luvun alussa Pietarsaarelaisen Ante Brännbackan mukana Koryu Uchinadi tyyliksi. Kyoshi Ante Brännbacka, 6.dan Koryu Uchinadi toimii nykyisin Koryu Uchinadi Finlandin pääopettajana ja on Hanshi Patrick McCarthyn, 9. dan, lähimpiä ja arvostetuimpia oppilaita. Karaten ja Koryun lisäksi Nico on hakenut eri näkökulmia kamppailuun mahdollisimman monesta tyylisuunnasta sekä lajista.