Karatelisenssi ja -vakuutus

Mikä lisenssi?

Lisenssiä voisi kuvailla seuraavilla termeillä: liiton jäsenseuran jäsenen rekisteröintimaksu tai  palvelumaksu. Se on tärkeä myös lajin vaikuttavuuden kannalta. Lajien vaikuttavuutta ja virallisia harrastajamääriä mitataan maassamme rekistereidyillä harrastajilla. Lisenssiin voi liittää myös juuri kamppailulajeille suunnatun edellisen ja kattavan vakuutuksen.

Lisensseistä kertyvät tulot ohjataan karaten kehittämiseen koko maassa. Niillä voidaan parantaa viestintää ja järjestää leirejä, tukea koulutustilaisuuksia tai muilla tavoin tehdä yhteistyötä seurojen kanssa.

Karateliiton jäsenseuraan kuuluvalla karateharrastajalla tulee olla voimassa oleva Karateliiton lisenssi.

Liiton tiedote lisenssiuudistuksesta:

Uusi lisenssikausi käynnistyy 1.8. Voidaksemme parhaiten palvella jäsenseurojamme ja tarjota kaikille mahdollisuuden edulliseen lisenssiin ja vakuutusturvaan olemme uudistaneet lisenssikäytäntöämme.

Jatkossa lisenssikausi on aina kalenterivuosi (1.1.-31.12.). Siirtyessämme tähän uuteen käytäntöön, tarjoamme syksyn ajalle poikkeuksellisesti lyhyen kauden (1.8.-31.12.) lisenssin.

”Lisenssin hinta tavalliselle harrastajalle on vain 5 euroa.”

Myös jatkossa lisenssin hinta tulee olemaan huomattavasti edullisempi kuin ennen, tällä haluamme kannustaa KAIKKIA Suomen Karateliiton jäsenseurojen harrastajia lunastamaan oman lisenssinsä. Lisenssi on henkilökohtainen jäsenkorttisi Karateliittoon ja sen palveluihin.

Lisenssiuudistuksen motiivina on jäsenistöltä tullut palaute. Myös valtion taholta on tulossa urheiluliittojen toimintaan vaikuttavia merkittäviä uudistuksia, joihin meidän pitää varautua. Näistä tärkein on opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittain myöntämän valtionavun uudistus.

”Tehdään yhdessä Karateliitosta Suomen suurin kamppailulajiliitto!”

Tärkein Karateliittoa koskeva muutos on se, että jatkossa urheiluliittojen jäsenten määrään lasketaan vain rekisteröityneet jäsenet – toisin sanottuna ne, joilla on lisenssi. Lisenssien hintoja on tässä yhteydessä siis laskettu, jotta saisimme kaikki harrastajamme lisenssin piiriin. Vahva liitto on myös jokaisen jäsenseuran ja harrastajan etu.

LISENSSIN VOIT LUNASTAA SUOMISPORTISTA VAIKKA HETI: SUOMISPORT

Lisenssin yhteydessä sinulla on mahdollisuus hankkia itsellesi laaja vakuutusturva, joka on  suunniteltu nimenomaan kamppailulajien tarpeisiin. Myös vakuutuksen voimassaoloaika on jatkossa kalenterivuosi (1.1.-31.12.), joten syksyn osalta vakuutuskausi on lyhyempi (1.8.-31.12.)

HUOM: Sporttiturvan voit hankkia VAIN mikäli sinulla on lisenssi.Ohjeet lisenssin ja vakuutuksen hankkimiseksi

Ohjeet lisenssin ja vakuutuksen hankkimiseen

1. Mene osoitteeseen www.suomisport.fi ja klikkaa Sisään Suomisporttiin.
2. Aloittaaksesi tilisi luomisen tai kirjautuaksesi sisään, anna sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi, johon voit vastaanottaa tekstiviestejä. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä omaa yhteystietoasi.
3. Jos käytit sähköpostiosoitettasi, saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit jatkaa tilisi luomista. Jos käytit
puhelinnumeroasi, saat tekstiviestinä kirjautumiskoodin, jonka syöttämällä voit jatkaa tilisi luomista.
4. Anna loput tilin luomiseen tarvittavat tiedot ja klikkaa ? Luo tili. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä omia tietoasi.
5. Luotuasi tilisi näet oman profiilisi.
6. Aloita osto valitsemalla Osta lisenssi.
7. Valitse oletko ostamassa lisenssiä itsellesi vai huollettavalle lapsellesi. Jos olet ostamassa lisenssiä lapsellesi, pyydetään sinua ensin täyttämään lapsesi tiedot.
8. Hae laji, johon olet ensisijaisesti hankkimassa lisenssiä.
9. Näet valitsemaasi lajiin sinun ikäisellesi liikkujalle myynnissä olevat lisenssit. Valitse haluamasi lisenssi.
10. Valitse seurasi.
11. Valitsemasi laji ja lisenssi saattavat vaatia vakuutuksen. Jos näin on, valitse haluamasi vakuutus tai ilmoita, että olet hankkinut vakuutuksen muualta.
12. Varmista vielä yhteenvedosta, että kaikki on kunnossa. Tarvittaessa pääset muuttamaan tekemiäsi valintoja klikkaamalla yhteenvedon kohtia. Kun kaikki on kunnossa, klikkaa Hyvältä näyttää, jatketaan maksamaan. ? Tämän jälkeen sinua pyydetään vielä täydentämään osoitetietosi, jos niitä ei vielä ole profiilissasi.
13. Valitse haluamasi maksutapa ja siirry suorittamaan maksu.
14. Suorita maksu valitsemallasi maksutavalla ja tämän jälkeen palaa myyjän palveluun. Saat ostoksesi
maksutiedot sähköpostiisi ja näet ostamasi lisenssin ja vakuutuksen tiedot aina omassa profiilissasi.

Jäsenkortti puhelimessasi

Jatkossa lisenssin hankkiessasi saat puhelimeesi Karateliiton jäsenkortin. Jäsenkortti toteutetaan Cardu-palvelun avulla ja se on ladattavissa puhelimeen 1.8. alkaen.

Näin saat kortin käyttöösi jatkossa:

1. Hanki lisenssi Suomisportista
    2. Kirjaudu Cardu-tilillesi.?Jos olet uusi käyttäjä, niin voit asentaa maksuttoman Cardu-sovelluksen joko Google Play tai App Store -sovelluskaupasta, jonka jälkeen voit rekisteröidäitsellesi Carduun käyttäjätunnuksen.
  • Uusi käyttäjä: Avaa Cardu-sovellus ja rekisteröidy –> Uusi tili.
  • Täytä pakolliset kentät: Etunimi, Sukunimi, Käyttäjätunnus (sähköpostiosoite), Puhelinnumero ja Salasana.
  • Cardu-tunnukseen liitetty puhelinnumero vahvistetaan 4-numeroisella koodilla, joka tulee annettuun numeroon tekstiviestinä.
  • Tarvittaessa kirjaudu Carduun käyttäjätunnuksellasi (sähköpostiosoite).

Omat korttisi kuten Karateliiton jäsenkortti löytyvät Cardun lompakosta.

Saat siis Karateliiton kanta-asiakaskortin käyttöösi liittymällä Cardu-sovelluksen käyttäjäksi. Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun Karateliiton jäsenkortti on ladattavissa tai saat tekstiviestillä ilmoituksen, kun kortti on ladattavissa.

Jäsenkortti lisätään käyttäjälle automaattisesti Cardun lompakkoon siinä vaiheessa, kun Cardu-sovelluksen käyttäjätunnus on rekisteröity ja puhelinnumero on vahvistettu sovelluksessa.

Usein kysytyt kysymykset: http://www.cardu.com/fi/faqsupport/