Kahvakuula

Oulun Karateseurassa (OKS) on harjoiteltu ja kehitetty kahvakuula kuntoilu- ja kilpaurheilumuotona jo vuodesta 2008. Seuran jäsenet ovat saavuttaneet lukuisia SM- ja MM- mitaleita yleisissä ja seniorisarjoissa. Toimintamme on suunnattu sekä kuntoilijoille että kilpailutoiminnasta kiinnostuneille. Harrastajiemme ikähaitari on laaja ja harjoitukset sopivat kuntotasoon katsomatta.

Mistä on meidän toiminta tehty?

Kahvakuulatoimintamme nojaa vankasti turvallisten ja tehokkaiden kahvakuulatekniikoiden oppimiseen. Toimintamme on suunnattu sekä kuntoilijoille että kahvakuulaurheilusta kiinnostuneille.

Ohjatuissa harjoituksissa käytetään monipuolisesti kahvakuulan perusliikkeitä ja niiden apuliikkeitä erilaisilla kehonpaino ja kuntoliikkeillä höystettynä, kehonhuoltoa unohtamatta.  Viikoittain yksi harjoituskerta on erityisesti kahvakuulaurheiluun keskittyvä (Girevoy Sport, GS), jolloin keskitytään kahvakuulan kisaliikkeisiin, työntö, tempaus ja long cycle (LC), ja niihin liittyviin tekniikka- ja aikasarjaharjoituksiin.

Toimintaamme sisältyy myös tekniikkaopetusta ja valmennusta harrastajien tarpeiden mukaan. Kahvakuulaurheilu toimii Suomen Painonnostoliiton alaisuudessa ja OKS on liiton jäsenseura.

Järjestämme myös salikisoja omille ja muiden seurojen harrastajille. Lisäksi järjestämme tilauksesta muille urheiluseuroille ja yrityksille kahvakuulakursseja ja valmennusseminaareja kahvakuulatekniikasta ja fyysisestä harjoittelusta. Salimme välineet ovat kattavat ja ne ovat harrastajien käytettävissä.

Miten mukaan toimintaan?

Järjestämme kevät- ja syyskausilla peruskurssin, jolla uudet harrastajat saavat perustaidot turvalliseen ja monipuoliseen kahvakuulailuun yleisissä harjoituksissamme tai itsenäisesti. Peruskurssi sisältää neljä tuntia, joiden jälkeen kurssilaiset siirtyvät mukaan yleisiin harjoituksiin.

Kahvakuulan perustaidot omaavat harrastajat voivat tulla mukaan yleisiin harjoituksiin läpi vuoden ilmoittautumalla paikan päällä harkan vetäjälle.

Oulun karateseuran jäsenyys

Jäsenmaksu puolivuosittain (kevät/syksy). Seuran jäsenmaksuun sisältyvät yleisten kahvakuulaharjoitusten lisäksi aikuisten yleiset karate ja jujutsu harjoitukset omien tasovaatimustensa mukaan. Tarkista jäsenmaksut täältä

OKS:n sali on Äimärautiolla osoitteessa Äimäkuja 6, 90400 Oulu. Opastus salille >

Lisätietoja: Oulun Karateseuran puheenjohtaja Mika Alamaula