seniorikollaasi

Seniorikarate - takaisin harrastuksen pariin?

Karateharrastusta ei koskaan lopeteta. Taukoja on vain eri mittaisia.

Oulussa on lukuisa määrä entisiä aktiivikaratekoita, joista yllättävän moni haluaisi palata takaisin vanhan lajinsa pariin. Seuramme senioriharjoitusten yhtenä tärkeänä tavoitteena on taata pehmeä lasku takaisin harrastuksen pariin. Nimitys “seniori” ei niinkään viittaa ikään vaan on kunnianosoitus jokaiselle karatekalle, joka päättää palata pitkänkin tauon jälkeen salille.

Erillisiä peruskursseja senioreille ei järjestetä, mutta yleisen aikuisten peruskurssin käytyäsi voit liittyä myös senioriharjoituksiin. Senioritoimintaan voi siis liittyä myös uudet hiukan myöhemmin karateherätyksen saaneet harrastajat. Peruskurssi on pakollinen aina jos et ole ennen harrastanut karatea.

Oulun Karateseura on tehnyt talkoilla Toppilaan hulppean 450 neliön dojon, jossa on 130 neliön tatamisali ja isompi 170 neliön joustolattiainen puusali. Aulatilassa istuksitaan pehmeillä sohvilla, poristaan porukan kanssa sekä lueskellaan budolehtiä. Lisäksi meillä on monipuolinen kuntosali jossa tarvittavat välineet kuntoharjoitteluun; esim. täydellinen valikoima käsipainoja,kahvakuulia, levytankoja jne.

Salin löydät Toppilasta Satamatien varrelta osoitteesta Satamatie 2. Ajokartan ja opastuksen löydät täältä.

Mahtuuko vanha karategi vielä päälle?

Moni on (salaa) kokeillut ja huomannut, että puku on vuosien saatossa vaatekaapissa kutistunut. Ei huolta, sillä seuramme kautta voit tilata nopeasti uuden puvun edullisesti ryhmätilauksena. Siihen saakka voit halutessasi treenata verkkareissa.

Paluu salille mahdolliseksi
Koska meillä on oma sali käytettävissämme, pystymme löytämään hyvät harjoitusajat myös senioritoiminnalle. Olemme ajatelleet, että tiistai klo 18.15-19.45 olisi juuri sellainen.
Pidämme realiteetit tarkasti mielessä ja treenaamme matalalla sykkeellä. Seniorikaraten vastuuvetäjänä toimivat seuran varttuneemmat ylemmät vyöt. He suunnittelevat ja vetävät treenit rauhalliseen tahtiin, harjoituttaa juuri tarpeeksi ja pitää huolen myös loppuvenyttelyistä. Hengästymme ja hikoilemme mutta emme lääpästy. Jokainen voi harjoitella kykyjensä ja kuntonsa mukaisesti. Myös kovaa kun kunto alkaa vääjäämätää paranemaan.

Mitä tulet oppimaan?
Muistutamme mieleesi kaiken tarpeellisen. Kumarruksista lähtien kaikki käydään askel askeleelta läpi siten, että et koe olevasi muukalainen väärässä lajissa.

Perustekniikat käymme läpi siten, että torjunnat, lyönnit ja potkut lähtevät sujumaan kuin itsestään. Myös tekniikoiden nimet muistuvat mieleen yllättävän nopeasti.

Katojen treenaamisen aloitamme Heian 1:stä emmekä pidä kiirettä seuraavaan kataan siirtymisestä. Ne jotka haluavat muistella ylempiä katoja, saavat mitä haluavat.

Kuntotavoitteet
Lähdemme hiljalleen mutta määrätietoisesti nostamaan seniorikaratekoidemme kuntopohjaa. Se tarkoittaa pieniä määriä nojapunnerruksia, vatsalinkkareita, selkänostoja jne. harjoitusten lomassa. Päämääränä on toistojen sietokyky - eivät kipeät lihakset.

Vanha vyöarvosi
Tervetuloa sellaisena kuin olet! Tavoitteenamme on, että valtaosa senioreista päätyisi nostamaan vuoden sisällä vanhan vyöarvonsa uuteen ja ehompaan. Salilla on jo persoonia, joilla oli harrastuksessa taukoa 5-25 vuotta. Eri tyylisuuntakaan ei haittaa, opetamme sinut kyllä tyylisuuntamme Shotokanin koukerot.

Matsaammeko?
Me emme matsaa. Jos veri vetää kuntopohjan sietämisen myötä räväkämpään menoon, niin toisista harjoituksista löydät sitä lajia riittämiin. Seniorikaratessa edetään pikkuisen rauhallisemmin, mutta halutessaan voi toki vetää pikkuisen tiukemminkin.

Entä osallistuminen muihin viikkotreeneihin?
Siitä vain jos kunto kestää. Tai heti kun perusasiat ovat taas selkärangassa ja koet itsesi valmiiksi muihinkin treeneihin. Toki toivomme, että senioritreenit ovat jatkossakin harjoittelusi perusta ja senioriporukka tukeva selkänoja, jonka jaksaminen saa sinutkin jaksamaan.

Milloin pääsee mukaan?
Senioritreenit ovat aina tiistaisin klo 18.15-19.45 ja tämä tiistain vuoro toimii vakiovuorona vain senioreille. Mukaan voit tulla milloin tahansa. Syksyn treenit alkavat pyöriä 29.8. alkaen.

Onko ikärajaa?
Ikärajaa ei periaatteessa ole. Toivomme sinun kuitenkin olevan täyttänyt jo 30 vuotta. Yläikärajaa ei ole. Päinvastoin - mitä vanhempi, sen parempi!

Mitä maksaa?
Puolen vuoden jäsenmaksu on 120 euroa.

Kenelle voi ilmoittautua?
Soita OKS:n puhelimeen 050-540 2050/puheenjohtaja Mika Alamaula tai kysele sähköpostilla  info(at)oulunkarateseura.fi.

16.12 Puusali 11-16

Vyökokeen johdosta peruttu
16.12. Karate aikuiset 13-14.30
16.12 Karate 11-14-v jatko 14.30-16