karatekollaasi

Karatesta lyhyesti
Nimi "karate" tulee japaninkielisistä sanoista "kara=tyhjä" ja "te=käsi". Karate on lähtöisin Okinawalta ja Kiinasta. Nykyisin tätä itsepuolustuslajia harjoitellaan ympäri maailman. OKS:ssa harjoitellaan maailmassa laajimmin levinnyttä Shotokan-tyylisuunnan karatea, jossa pääopettajamme on Sensei Risto Kiiskilä (6. dan).

Karate soveltuu kaiken ikäisille lajin harrastajille junioreista senioreihin. Notkeus on lajissa eduksi enemmän kuin voima. Harjoittelu on aluksi kunnon kohottamista. Myöhemmin harjoittelu painottuu karaten kihonin eli perustekniikoiden, katan eli liikesarjojen ja kumiten eli ottelun harjoitteluun.
Vyöarvot, jotka sinua odottavat ovat: valkoinen, keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea ja musta. Shotokan-karaten musta vyö on perinteisesti erityisen kovan työn takana.

Karateharjoittelusta
Harjoitusten ohjaajina toimivat seuran pitkäaikaiset harrastajat; yleensä mustavöiset karatekat. Alkeiskursseja vetävät myös muut ylemmän vyöarvon omaavat harrastajat.

Harjoitusten tahti on tiukka, koska harjoitusaika halutaan käyttää mahdollisimman tehokkaasti hyväksi. Harjoitusten kulku: lämmittely, venyttely, lajiharjoittelu, jäähdyttely ja venyttely.

Harjoittelemme varsinaisissa harjoituksissa:
- lyönnit
- potkut
- torjunnat
- heitot
- nopeus ja voima
- irrottautumiset ja maahanviennit
- hallintaotteet (lukot)
- katat ja niiden sovellukset
- erikoistekniikat (ylemmät vyöt)

Peruskurssin jälkeen harjoittelu jatkuu jatkokurssilla sekä seuran yleisillä vuoroilla.

Aikuisten kurssi on ollut suosittu monipuolinen kuntoilumuoto sekä itsepuolustustaitoa kehittävä harrastus. Liikkuvuutta on saatu lisää ja kuntokin on noussut kohisten. Kurssilla, jossa on mukana sekä miehiä että naisia, opetellaan karatenperustekniikoita ja otetaan tuntumaa tiukkatempoiseen treenaamiseen. Harjoituksia on ryhmästä riippuen 1-5 krt viikkossa.

Ohjaajat
Ohjaajina toimivat seuran pitkäaikaiset harrastajat; yleensä mustavöiset karatekat.

Jäsenmaksut
Jäsenmaksu on 120 € (6 kk).
Seuran tilinumero: OP 574140-235692

Vakuutukset
Seura ei ole vakuuttanut harrastajiaan. Voit hankkia vapaaehtoisen karate/jujutsuvakuutuksen osoitteesta: www.karateliitto.fi tai kysyä tarjousta omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Miten aloitan?
Karateharjoittelu aloitetaan aina peruskurssilta jossa opetellaan lajin alkeet. Lisätietoa peruskursseista löydät sivun yläpalkista kohdasta Peruskurssit.

Ota Yhteyttä
Lisätietoja saat seuran puhelimesta 050 540 2050 tai E-mail: info(at)oulunkarateseura.fi

16.12 Puusali 11-16

Vyökokeen johdosta peruttu