jujutsukollaasi

Jujutsusta lyhyesti
Jujutsu on vanha itämainen taistelulaji, jonka historiaa voidaan seurata taaksepäin jopa pari tuhatta vuotta. Jujutsun kultakausi sijoittuu 1200- 1600 lukujen Japaniin, jossa samurait käyttivät sitä taistelussa. Japanissa tunnettiin 1600-luvulla kymmeniä eri koulukuntia (ryu). Opit olivat salaisia ja vain harvat suvut saivat opetusta tässä lajissa.

Tämän päivän jujutsu seuraa edelleen vuosisataisia perinteitä sovellettuna nykyaikaan. Jujutsussa on yhä mukana ikivanhoja tekniikoita, joihin on lisätty nykyajan elinolojen ja aseiden edellyttämiä sovellutuksia. Nykyaikainen jujutsu on tehokas itsepuolustuslaji, mikä sisältää heittoja, potkuja, lyöntejä, lukkoja, hallintaotteita, hermopistepainalluksia, asetekniikoita ja ensiapua (kuatsu).

Oulun Karateseurassa harjoiteltava tyylisuunta on nimeltään Connelly Jujutsu, jota harjoitellaan laajalti Euroopassa. Pääopettajamme on englantilainen professori Derroll Connelly 10.dan.

Jujutsuharjoittelusta
Harjoitukset kestävät puolitoista tuntia kerrallaan ja koostuvat tekniikkaosuudesta sekä monipuolisista notkeus- ja voimaharjoitteista. Alkeiskurssin jälkeen ohjattuja harjoituksia on kolme kertaa viikossa.

Seuramme toimii tiiviissä yhteistyössä Jujutsu-seura Helsingin Yawaran kanssa. Kerran vuodessa pyrimme järjestämään  harjoittelumatkan ulkomaille.

Paluu Tatamille-projekti

Projekti on tarkoitettu pehmeäksi tavaksi palata takaisin harrastuksen pariin, niille joilla syystä tai toisesta on ollut taukoa jujutsu-harrastuksesta. Lisätietoa projektista löydät täältä.

Ohjaajat
Ohjaajina toimivat seuran pitkäaikaiset harrastajat; yleensä mustavöiset jujutsukat.

Jäsenmaksut
Jäsenmaksu on 120 € (6 kk)
Seuran tilinumero on  OP 574140-235692

Vakuutukset
Seura ei ole vakuuttanut harrastajiaan. Voit hankkia edullisen vapaaehtoisen karate/jujutsuvakuutuksen osoitteesta: www.karateliitto.fi

Miten aloitan?
Jujutsuharjoittelu aloitetaan aina peruskurssilta jossa opetellaan lajin alkeet. Lisätietoa kursseista löydät sivujemme yläpalkista kohdasta Peruskurssit. Aikuisten kurssi on ollut suosittu monipuolinen kuntoilumuoto sekä itsepuolustustaitoa kehittävä harrastus. Liikkuvuutta on saatu lisää ja kuntokin on noussut kohisten. Kurssilla, jossa on mukana sekä miehiä että naisia, opetellaan perustekniikoita ja otetaan tuntumaa tiukkatempoiseen treenaamiseen.

Ota Yhteyttä
Lisätietoja saat seuran puhelimesta 050 540 2050 tai E-mail: info(at)oulunkarateseura.fi

16.12 Puusali 11-16

Vyökokeen johdosta peruttu