jujutsukollaasi

Jujutsusta lyhyesti
Jujutsulla tarkoitetaan japanilaista alkuperää olevaa aseetonta tai pieniä aseita hyödyntävää kamppailutaitoa. Termi jujutsu on yleisnimitys, jonka alle mahtuu monia erilaisia kokonaisuuksia ja lajeja.

Jujutsu alkoi tarkemmin hahmotttua Muromachi kaudella (1338- 1573) kun tekniikoita ja tyylejä alettiin nimeämään systemaattisemmin. Vaikka japanilainen kamppailukulttuuri on ikivanhaa ja on syntynyt käytännön tarpeesta selvitä sodassa lähitaistelutilanteissa, sijoittuu jujutsun kultakausi kuitenkin Edo-kaudelle (1600-1868) pitkään rauhan aikaan. Tällöin sotureilla jäi enemmän aikaa harjoitteluun, lajien tekniikoiden kehittämiseen ja systematisointiin. Edo-kaudella syntyi lukuisia eri koulukuntia.

1900-luvun alussa perinteisiä taitoja urheilullistettiin ja yhdenmukaistettiin syntyi tulkintoja joita sisällytettiin myös opetusohjelmiin (es. judo ja kendo). Kamppailulajit levisivät maailmalle.

Tämän päivän jujutsu seuraa edelleen vuosisataisia perinteitä sovellettuna nykyaikaan. Jujutsussa on yhä mukana ikivanhoja tekniikoita, joihin on lisätty nykyajan elinolojen ja aseiden edellyttämiä sovellutuksia. Nykyaikainen jujutsu on tehokas itsepuolustuslaji, mikä sisältää heittoja, potkuja, lyöntejä, lukkoja, hallintaotteita, hermopistepainalluksia, asetekniikoita ja ensiapua (kuatsu).

Oulun Karateseurassa harjoitellaan englantilaista jujutsua, tyylisuunta on nimeltään Connelly Jujutsu, jota harjoitellaan laajalti Euroopassa. Tyylisuunta on suoraviivainen, luonteva ja tehokas. Pääopettajamme on englantilainen professori Derroll Connelly 10.dan.

Jujutsuharjoittelusta
Harjoitukset kestävät noin puolitoista tuntia kerrallaan ja koostuvat tekniikkaosuudesta sekä monipuolisista notkeus- ja voimaharjoitteista. Alkeiskurssin jälkeen ohjattuja harjoituksia on kolme kertaa viikossa.

Laji sopii kaikille yli 15-vuotiaille, kokoon tai sukupuoleen katsomatta.

Seuramme toimii tiiviissä yhteistyössä Jujutsu-seura Helsingin Yawaran kanssa. Oulun karateseuran jujutsukat osallistuvat myös säännöllisesti muualla Suomessa ja ulkomailla järjestettäville leireille.

Paluu tatamille tauon jälkeen

Projekti on tarkoitettu pehmeäksi tavaksi palata takaisin harrastuksen pariin, niille joilla syystä tai toisesta on ollut taukoa jujutsu-harrastuksesta. Lisätietoa projektista löydät täältä.

Ohjaajat
Ohjaajina toimivat seuran pitkäaikaiset harrastajat; yleensä mustavöiset jujutsukat.

Jäsenmaksut
Jäsenmaksu on 120 € (6 kk)
Seuran tilinumero on  OP 574140-235692

Vakuutukset
Seura ei ole vakuuttanut harrastajiaan. Voit hankkia edullisen vapaaehtoisen karate/jujutsuvakuutuksen osoitteesta: www.karateliitto.fi

Miten aloitan?
Jujutsuharjoittelu aloitetaan aina peruskurssilta, jossa opetellaan lajin alkeet. Lisätietoa kursseista löydät sivujemme yläpalkista kohdasta Peruskurssit. Aikuisten kurssi on suosittu monipuolinen kuntoilumuoto sekä itsepuolustustaitoa kehittävä harrastus. Liikkuvuus paranee ja kuntokin nousee kohisten. Kurssilla opetellaan perustekniikoita ja otetaan tuntumaa tiukkatempoiseen treenaamiseen.

Tule tutustumaan lajiin. Järjestämme myös tarvittaessa esittely- ja tutustumistunteja ryhmille.

Ota yhteyttä
Lisätietoja saat seuran puhelimesta 050 540 2050 tai E-mail:  info(at)oulunkarateseura.fi

Ti 7.8. puusali klo 19.30-21 (kendo)
Ti 14.8. puusali klo 19.30-21 (kendo)