OKS junnuharjoitukset internetissä

Pitkittyneen koronatilanteen vuoksi OKS lähtee testaamaan harjoituksien pitämistä internetissä. Ensi tiistaina 31.3. kello 18:00 on ensimmäinen harjoitus ja olet saanut sähköpostiin ohjeet miten harjoitukseen liitytään. Toivomme junioreilta mahdollisimman laajaa osallistumista. Harjoitus sopii sekä perus-, että jatkokurssilaisille ikään katsomatta. Nuorimmilla kannattanee olla aikuinen tukena (joka saa toki osallistua myös liikkumaan). Harjoitukset on rakennettu niin, että ne sopivat myös aikuisille.

Varustukseksi karatepuku päälle, juomapullo, noin 2 * 2m tila jossa liikkua harjoituksen aikana, sekä tietokone jossa internetselain ja kaiuttimet. Katsojien päästä ei tule kuvaa eikä ääntä, vaan lähetys on yksisuuntainen, sama kuin televisiota katselisi. Saat jokaiseen harjoitukseen uuden linkin sähköpostiisi, eli sama linkki ei toimi joka harjoituksessa. Sähköpostissa saamaasi linkkiä kannattaa testata ennen harjoitusta, sieltä asentuu Zoom niminen webinaariohjelmisto, jonka lataamiseen menee hiukan aikaa.

Toimenpiteet koronaviruksen ehkäisemiseksi

TIEDOTE 17.3.2020

YLEISTÄ

Valtioneuvoston maanantaina 16.3. antaman ohjeistuksen ja määräysten velvoittamina jatkamme harjoitusten keskeytystä ainakin 13.4. asti. Näin harjoitukset jatkuisivat pääsiäisen jälkeen tiistaina 14.4. mikäli tilanne sen sallii.

Seuraamme tietysti tiedotusta  tarkasti,  ja kerromme teille heti mikäli tilanne muuttuu.

Seuran sali desinfioidaan tauon aikana.

Seuran kevätkokous siirtyy toukokuulle myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

Karaten vyökokeet oli jo ehditty suunnitella, mutta nyt suunnitelmat menivät uusiksi. Ilmoitamme uusista aikatauluista kun tilanne selviää.

Kaikki karatekisat on peruttu keväältä.

Kahvakuulan salikisoista tiedotetaan myöhemmin.

HARJOITTELUSTA

Nyt kun treenit on ikävä kyllä joksikin aikaa peruttu on hyvä aika tehdä omatoimiharjoituksia. Varsinkin katojen muistelua ja opetteluakin varten netistä löytyy runsaasti materiaalia. Loppuhionnat tehdään tietysti sitten salilla kun harjoitukset saadaan taas käyntiin.

Haet vain katan nimellä Youtubesta videon ja siitä kopsaamaan omaan tekemiseen. Ihan samalla tavalla eivät kaikki toki tee kuin me, mutta kyse on pikkuasioista jotka voi sitten korjata salilla.

Ja kuulaahan on helppo heilutella myös kotona. Kehonpainoharjoittelusta puhumattakaan.

Ja nyt kannattaa viimeistään käydä tykkäämässä seuran Facebook-sivusta ja Instagram-tilistä joihin pyrimme tarjoamaan erilaisia vinkkejä ja linkkejä omatoimiseen harjoitteluun tauon aikana. Voit saada harjoitusvinkkejä myös sähköpostiisi.

Facebook

Instagram

Kiitos ymmärryksestä ja kannustavista viesteistä.  Koetetaan nyt vain hoitaa tämä homma alta pois ja palaillaan harjoitusten pariin heti kun tilanne sen sallii.

Ja muistakaa treenailla ja ulkoilla!!

Oulun Karateseuran hallitus


TIEDOTE 12.3.2020

Koska harrastajiemme ja ohjaajiemme terveys on seuralle ensisijaisen tärkeä asia on seuran hallitus päättänyt keskeyttää ohjatun harjoitustoiminnan  kahdeksi viikoksi koronaviruksen takia. Keskeytys astuu voimaan perjantaina 13.3.

Päätös nojaa Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Olympiakomitean ja Suomen Karateliiton suosituksiin ja ohjeistuksiin.

Seuraamme tarkasti tilanteen kehitystä, tilanteet muuttuvat jatkuvasti. Näillä näkymin harjoitukset jatkuvat normaalisti lauantaina 28.3. Tiedotamme mikäli asiaan tulee muutoksia.

THL:n ohjeita löydät täältä

Karateliiton linjaus löytyy täältä

Suomen hallituksen ohjeita täällä

Oulun Karateseuran hallitus

OKS seuratuotteiden tilaus

Oulun Karateseuran seuratuotteiden tilauslomake sekä tilattavat tuoteet löytyvät TÄMÄN linkin takaa. Seuratuotteita tilataan aina ajoittain, tilauksien perusteella, varastoa emme pidä. Joten jos seuran logolla varustetut hupparit, t-paidat tai pipot kiinnostavat, kannattaa toimia nyt. Klikkaa itsesi tilaussivustolle ja toimi ohjeiden mukaan.
Tilausohje:
– tuotteet ovat pääosin katseltavissa Pohjola-salin edessä olevassa vaatenaulakossa
– päätä mitä tilaat ja täytä tiedot tämän sivuston lopussa
– ole tarkka yhteystietojesi kanssa, että tiedämme kuka on ostanut ja mitä
– maksa tilaus välittömästi seuran tilille http://oulunkarateseura.fi/maksut/
– viestikenttään maksajan nimi ja mitä on tilattu
– tilaukset lähtevät 22.2. sen hetkisen maksettujen tilausten perusteella
– tuotteet saapuvat OKS toimistolle ja ne luovutetaan kuittia vastaan
Seuratilauksista vastaa
Mika Ruostesuo: mika.ruostesuo@gmail.com
Mirja Peltola: peltola.mirja@gmail.com
Joten jos sinulla on ongelmia tai kysymyksiä, niin pistäthän kyselyn suoraan heille
Oulun Karateseura

Alueharjoitukset kevät 2020

Alueharjoitukset on tarkoitettu kaikille pohjoisen alueen ottelemisesta kiinnostuneille karateharrastajille seurasta riippumatta.

Ikäraja harjoituksiin on 11 vuotta ja vaatimuksena keltainen vyö￶.

Harjoitusten tarkoituksena on saada kaikille uusia harjoituskavereita sparriin ja otteluharjoitteluun. Vaikka et aikoisi ikinä kilpailla, otteluharjoitukset ovat hyvä tapa testata itseäsi.

Alueharjoitukset järjestetään Oulun Karateseuran salilla osoitteessa Äimäkuja 6, 90400, Oulu.

Salilla on lainasuojia, mutta mikäli sinulla on omat, ota ne mukaan.

Alueharjoitusten ohjaajana toimii Harri Pakarinen 3.dan. Harri on moninkertainen SM-mitalisti ja mm. EM-pronssimitalisti kumitessa.

Alueharjoitusten päivämäärät ovat seuraavat:

26.2.               klo 18.15

25.3.               klo 18.15

22.4.               klo 18.15

27.5.               klo 18.15

Lisätietoja:
info(at)oulunkarateseura.fi
050-540 2050

COMEBACK-sunnuntai

Comeback-sunnuntai!

Oulun Karateseura järjestää sunnuntaina 16.2. kahden harjoituksen mittaisen minileirin jonka tarkoituksena on mahdollistaa helppo reitti paluulle harrastuksen pariin. Mikäli treenimuoto saavuttaa suosiota voimme järjestää muistelutreenejä myöhemminkin. Leiri on tarkoitettu karatekoille joita askarruttaa salille paluu, kun ei  omasta mielestään muista mitään eikä kunto riitä. Muistat kyllä, ja tällä leirillä riittää!

Niin kuin sanonta kuuluu: karatea ei koskaan lopeteta, on vain erimittaisia taukoja. Oli sinun taukosi lyhyt tai venähtänyt vähän pidemmäksikin, comeback-leirillä on tarkoitus muistella asioita aivan nollasta asti jotta tuntisit itsesi valmiiksi palata myös seuran perusharjoituksiin.

Helpoiten tämä käy viikonlopun jälkeen seuran senioriharjoituksien kautta.  Ja kun taidot taas kehittyvät ja alat muistamaan tekniikat jotka siellä lihasmuistissa jossain ovat vuosien ajan luuranneet, niin voit halusi mukaan osallistua myös muihin seuran yleisiin harjoituksiin.

Minileiri on hyvin vapaamuotoinen, ja voit osallistua siihen karatepuvussa tai verkkareissa. Matsata ei, eikä tehdä kuntopiiriä. Tarkoituksena on vain muistella niitä Shotokan-karaten perusteita. Mukaan toki saa tulla vaikka perusteet olisi aikoinaan hankittu muustakin tyylisuunnasta. Treenit vedetään matalalla temmolla, eikä kuntovaatimuksia ole. Mennään matalalla kynnyksellä. Voit myös tulla paikalle vain salin laidalle tapaamaan vanhoja treenikavereita ja juttelemaan pukuhuonejuttuja.

Leirillä on kaksi 1,5 tunnin harjoitusta joiden välillä on 1,5 tunnin ruokatauko. Tauon aikana voit käydä syömässä tai sitten ottaa eväät mukaan salille ja viettää aikaa siellä muiden kanssa seurustellen ja vaihtaa ajatuksia. Salilta löytyy jääkaappi, kahvin/vedenkeitin ja mikro.

Toivomuksemme olisi myös että levittäisit sanaa, mikäli lähipiirissäsi on aikoinaan tauolle jääneitä karatekoja.

Kannattaa tulla rohkeasti mukaan vaan, mitään päätöksiä jatkon suhteen ei tarvitse vielä tehdä. Katselet ja makustelet, miltä homma maistuu. Leiri on kaikille ilmainen ja mukaan saavat toki tulla myös aktiivit aikuiset.

Toivoisimme että ilmoittaisit osallistumisestasi osoitteeseen info@oulunkarateseura.fi.

Leiri järjestetään Oulun Karateseuran uusissa tiloissa osoitteessa Äimäkuja 6. Opastus löytyy seuran sivuilta:
http://oulunkarateseura.fi/opastus-salille/

Lisätietoja: Mika Alamaula, info@oulunkarateseura.fi, 050-540 2050

AIKATAULU sunnuntaina 16.2.:

klo 10.00 – 11.30                          Harjoitus 1

klo 11.30 – 13.00                          Tauko

klo 13.00 – 14.30                         Harjoitus 2

 

Tervetuloa mukaan!

Shotokan karateleiri Oulussa 25.-26.1.2020

Ohjaaja:                          Mika Virkkunen 5.dan Shotokan

Paikka:                            Oulun Karateseuran dojo, Äimäkuja 6, OULU

Hinta:                              Koko leiri 40€, 1 päivä 25€, 1 harjoitus 15€

 

Leiriaikataulu:

La

11.00-12.30 Kaikki

14.00-16.00 Kaikki

Su

11.00-12.30 Kaikki

14.00-15.30 Kaikki

 

Lisätietoa: Mika Alamaula 050-540 2050,  info@oulunkarateseura.fi

 

Leirille ei tarvitse etukäteen ilmoittautua

Maksut käteisellä paikanpäällä

www.oulunkarateseura.fi

 

 

 

Mietteitä JKA talvileiriltä 2019

JKA Finlandin talvileiri järjestettiin 13.-15.12.2019 Lempäälässä Tampereen kupeessa. Kolmas uuden JKAn järjestämä Gasshuku veti jälleen salin täyteen shotokanisteja ympäri Suomen ja runsaan joukon myös naapurimaa Virosta. Opettajana leirillä vieraili JKAn toimitusjohtaja sensei Yasunori Ogura 8.dan Japanin päämajasta.

Oulun Karateseurasta paikalla oli 11 taistelijaa vyökirjon tummemmasta päästä. Leiri ja opetus on tosin rakennettu niin, että hiukan kokemattomammatkin harjoittelijat saavat leireistä runsaasti tietoa ja uutta oppia. Leirit toimivat parhaimmillaan harjoitusboostereina, joista saa uutta intoa ja tavoitetta sinne omalla salilla tapahtuvaan perusharjoitteluun ja opetukseen. Leirien merkitys on myös siinä, että siellä pääsee tapaamaan samanhenkistä porukkaa ja vaihtamaan ajatuksia, sekä viettämään myös aikaa sen oman seuran porukan kanssa hiukan eri ympyröissä. Leirit ovat kokonaisuudessaan tämän harrastuksen suola.

Sensei Oguran opetus oli mutkatonta ja loogista. Apuharjoitteet tukivat harjoituksen teemaa. Leirillä keskityttiin perusasioiden selkiyttämiseen ja sen JKA-standardin hiomiseen. On toki monia tapoja tehdä tiettyjä tekniikoita ja jopa katoja, mutta tärkeää olisi että JKAn piirissä standardit saataisiin yhtenäistettyä. Tietynlainen selkeys ja tarkkuus olivat sensein opetuksessa päällimmäisenä. Tekemisen täytyy olla intensiivistä ja tarkkaa, vauhti ei ole se pääasia. Asentojen tulee olla aina oikein ja asennosta ja tekniikasta toiseen siirryttäessä tulee noudattaa periaatteita jotka ovat samat niin katassa, kihonissa kuin kumitessakin.

Harjoitukset sensei oli suunnitellut nimenomaan tämän rakenteen ympärille. Kihon-harjoittelussa käytiin läpi periaatteet niin liikkumisen kuin kehonkäytön ja voimantuotonkin suhteen, joita sitten sovellettiin parin kanssa kumite-harjoittelussa. Lopuksi kaikki oppi ja harjoittelu pyrittiin sisäistämään kata-harjoittelussa. Uskon että monikin sai uusia oivalluksia siitä, että samat perusperiaatteet toimivat kaikessa harjoittelussa.

Leirillä pidettiin myös Suomen uuden JKAn ensimmäinen dan-testi. Oulusta testissä oli kaksi shodan-kokelasta. Itse testi oli hyvinkin suoraviivainen ja pelkistetty joka korosti sitä, että sen mitä teet, tulee olla kunnossa. Leiriharjoittelussa sai hyvän näkemyksen siihen mitä sensei arvostaa ja näillä opeilla  Ouluun saatiin ensimmäiset JKA-danit kun Juha Roikonen ja Mona Kujari suorittivat kokeen onnistuneesti. Onnittelut!

Seuraava JKA Finland Gasshuku järjestetään kesäkuussa. Kannustan kaikkia osallistumaan, myös alempivöisiä ja junioreita. Matkathan Oulusta ovat toki pitkät mutta juna vie ja kimppakyyti toimii. Majoituskin on miltei ilmaista jos koululla majoittuu ja ruokailut hoituvat leirijärjestäjien toimesta leiripaikalla. Hommaat vain itsesi paikalle, niin loppu on helppoa.

Teksti: Mika Alamaula
Kuvat: Markku Mustonen

Junnujen joulutiedotteet 2019

OULUN KARATESEURA RY                                         tiedote 25.11.2019

KARATE KIDS RYHMÄ A

Talvi tekee jo tuloaan, on aika tiedotella loppukauden ohjelmasta.

Syyskauden viimeinen harjoitus on 10.12. Kevätkausi pyörähtää käyntiin 14.1.

Kevätkaudelle otetaan mukaan uusiakin junnuja, mikäli tilaa on. Nykyisillä Kidseillä on kuitenkin etuoikeus kurssipaikoille, mutta se vaatii ilmoittautumisen osoitteeseen info@oulunkarateseura.fi. Näin tiedämme montako vapaata paikkaa ryhmässä on ensi kaudelle tarjolla uusille tulokkaille.

Toimistolla on vielä muutamia pukuja myytävänä mikäli et yhteistilauksessa pukua tilannut.

Mikäli teillä on kysyttävää niin olkaahan yhteydessä.


OULUN KARATESEURA RY                                                          tiedote 25.11.2019

KARATE KIDS RYHMÄ B

Talvi tekee jo tuloaan, on aika tiedotella loppukauden ohjelmasta.

Syyskauden viimeinen harjoitus on 11.12. Kevätkausi pyörähtää käyntiin 15.1.

Kevätkaudelle otetaan mukaan uusiakin junnuja, mikäli tilaa on. Nykyisillä Kidseillä on kuitenkin etuoikeus kurssipaikoille, mutta se vaatii ilmoittautumisen osoitteeseen info@oulunkarateseura.fi, mieluummin tämän vuoden puolella. Näin tiedämme montako vapaata paikkaa ryhmässä on ensi kaudelle tarjolla uusille tulokkaille.

Mikäli teillä on kysyttävää niin olkaahan yhteydessä.

Terhi Uusi-Vähälä, terhi.uusi-vahala@mail.suomi.net, 040 521 1104


 Oulun Karateseura ry                                                                                          Tiedote 25.11.2019  

 Peruskurssi 7-9 –vuotiaat

 Talvi tekee tuloaan ja on aika tiedottaa loppukauden tapahtumista.

Kurssilla on vyökoe tiistaina 10.12. harjoitusaikaan klo 17-18. Vyökokeisiin on tultava hyvissä ajoin. Vyökoe on peruskurssilaisille maksuton. Läpimenneen vyökokeen jälkeen keltaisen vyön  voi lunastaa toimistosta 10 euron hintaan, otathan mukaan tasarahan. Vyökoetta harjoitellaan edeltävissä harjoituksissa.

Syksyn viimeinen harjoitus on KESKIVIIKKONA 11.12 klo 18-19.30 joka on yhteisharjoitus kaikille junnuille. Sen jälkeen junnut jäävät ansaitulle joululomalle karatesta.

Harjoitukset jatkuvat JATKORYHMÄN harjoituksissa. Kevään harjoitukset pyörähtävät käyntiin tiistaina 7.1.  Harjoitusajat ovat tiistaisin klo 18-19.15 ja torstaisin klo 18-19.15. Muistathan että jatkoryhmässä junnulla tulee olla Karateliiton lisenssi jonka saa Karateliiton sivuilta.

Jos jostain syystä et saa sähköpostia seuralta, lähetä pyyntö osoitteeseen info@oulunkarateseura.fi niin lisäämme osoitteesi listoille.

Mukavaa joulun odotusta


Oulun Karateseura ry                                                                                 Tiedote 25.11.2019

Junnujen jatkoryhmä 7-10 -vuotiaat

 

Talvi lähenee hiljalleen ja on aika tiedottaa joulunajan muutoksista ja vyökokeista.

Varsinaiset vyökokeet pidetään 10.12. klo 18-19.30. Vyökoemaksu käteisellä seuran hinnaston mukaan, joka löytyy internetsivuilta. Vöitä voi ostaa salilta vyökokeen jälkeen hintaan 10 € ja Mon merkkejä (natsoja) hintaan 5 €.

Kannattaa myös tutustua vyökoeohjeisiin ja –vaatimuksiin jotka löytyvät seuran sivuilta kohdasta Materiaalit. Ota mukaan junnupassi.

Viimeinen harjoitus ennen joululomaa on KESKIVIIKKONA 11.12. klo 18-19.30,  joka on yhteisharjoitus kaikille junnuille ja jonka jälkeen nautitaan hiukan pikkujoulunaposteltavista. Kevätkausi pyörähtää käyntiin tiistaina 7.1. uudella innolla ja samoilla harjoitusajoilla.

Mukavaa joulun odotusta.


OULUN KARATESEURA                                                                                                     Tiedote 25.11.2019

Junnujen peruskurssi 10-14 –vuotiaat

Kurssi lähenee loppuaan ja on aika tiedottaa vyökokeista ja muista tärkeistä asioista.

Kurssin vyökoe pidetään ma 9.12. klo 17-18, tulethan kokeeseen ajoissa. Vyökoe on peruskurssilaisille maksuton. Vöitä voi ostaa salilta kokeen jälkeen hintaan 10 € ja junnupasseja hintaan 10€. Jatkokurssilla nuo molemmat kuten karatepukukin ovat pakollisia.

Ryhmällä on kokeen jälkeen vielä yhteisharjoitus kaikkien junnujen kanssa ke 11.12. klo 18-19.30.  Junnut siirtyvät sen jälkeen joululomalle ja treeni jatkuu keskiviikkona 8.1. 11-14 –vuotiaiden jatkoryhmässä klo 18.00-19.30. Viikon toinen harjoitus on lauantaisin klo 13.00-14.30. Jatkoryhmään ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Jos et ole saanut seuran sähköpostiviestejä, kerro siitä osoitteeseen info@oulunkarateseura.fi niin lisäämme osoitteenne seuran sähköpostilistoille. Kannattaa myös tykätä seuran facebook-sivustosta jossa julkaistaan materiaalia jota ei muuaalla julkaista.

Ja taas tavalliseen tapaan jos on kysyttävää niin olkaa yhteydessä.

Janne Nikkinen, 050- 435 4193, janne.nikkinen@canon.fi

Tapani Jorma, 0400-504 395, tapani.jorma@gmail.com,


Oulun Karateseura ry                                                                                 Tiedote 25.11.2019          

Junnujen jatkoryhmä 11-14 -vuotiaat

 

Talvi lähenee pikkuhiljaa ja on aika tiedottaa joulunajan muutoksista ja vyökokeista.

Ryhmän varsinainen vyökoe pidetään ma 9.12 klo 18-19.30. Vöitä voi ostaa salilta hintaan 10 € ja Mon-merkkejä (natsoja) hintaan 5 € vyökokeen jälkeen.

Viimeinen harjoitus ennen joululomaa on keskiviikkona 11.12. Kevätkausi pyörähtää käyntiin keskiviikkona 8.1. uudella innolla. Harjoitusajat pysyvät samoina ellei sähköpostilla erikseen muuta tiedoteta. Jos ette vielä ole seuran sähköpostituslistalla, niin kannattaa liittyä lähettämällä viestiä osoitteeseen info@oulunkarateseura.fi.

Kevätkaudelle ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Ja taas tavalliseen tapaan jos on kysyttävää niin olkaa yhteydessä.

Juha Roikonen, roikonen@mail.suomi.net, 040-8301 331

Lippo Mikola, Lippo Mikola, lmikola@icloud.com, 040-552 8801


OKS, 050-540 2050, info@oulunkarateseura.fi